Activiteiten

Hieronder vindt u onze activiteiten.

Nieuwe expositie bij de Historische Kring BenthuizenExpositie ‘ Gluren bij de Alphense buren
De zeven Historische verenigingen in de gemeente Alphen aan den Rijn presenteren zich in één grote gezamenlijke reizende overzichtstentoonstelling onder de titel ‘Gluren bij de Alphense Buren’.
Doel van deze expositie is kennis te maken met de kernen die samen de gemeente Alphen a/d Rijn vormen. Dit naar aanleiding van de recente fusie in 2014 en het feit dat in 2018 de gemeente Alphen a/d Rijn 100 jaar bestaat. De expositie is vanaf 24 november 2017 tot en met 24 februari 2018 in het Boomkwekerijmuseum te zien,
Op bijgaande foto het aandeel van de Historische Kring.

Zeer de moeite waard om deze tentoonstelling daar eens te gaan bekijken, ook de vaste tentoonstelling in het museum is zeer interessant om te zien. Het boomkwekerijmuseum geeft een beeld van het leven en werken van de boomkwekers in vroeger dagen.
Daarnaast is er een authentieke boomkwekerswoning, gebouwd in 1870 op een fundatie van hoogveenturven, waar u een beeld krijgt van wonen en leven van een boomkwekersgezin in goeden doen rond 1900. Met mooi ingerichte woon/slaapkamers waar de oorspronkelijke bedsteden nog aanwezig zijn, een keuken en bijkeuken en een inrichting en gebruiksvoorwerpen die laten zien hoe het huishouden, achter het huis bevindt zich het buitentoilet, de zogenaamde plee, die uitkwam boven de sloot.

http://boomkwekerijmuseum.nl

Openingstijden:
April t/m September:
di t/m za van 10:00 – 16:30 uur
Oktober t/m Maart:
di t/m vr van 13:30 – 16:30 uur
za van 10:00 – 16:30 uur
Adres: Reijerskoop 52 – 54
2771 BR Boskoop
0172-217756

Na Boskoop reist de tentoonstelling naar de andere kernen van de gemeente: Koudekerk, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen, Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen. In september en oktober 2018 is de expositie in onze oudheidkamer ‘De Negen Turven’ te zien.