Nieuwsbrief Historische Kring Benthuizen
Nr.9 / september 2018
Gluren bij de Alphense Buren
Op zaterdag 8 september wordt om 10.00 uur de rondreizende expositie ' Gluren bij de Alphense Buren' geopend. In november 2017 begonnen in Boskoop, daarna naar Koudekerk, Zwammerdam en Hazerswoude. En nu dus in onze oudheidkamer ' De Negen Turven' te bezichtigen. Na Benthuizen zijn Aarlanderveen en als laatse Alphen aan den Rijn aan de beurt.

Monumentendag

Zaterdag 8 september is het ook monumentendag. Op het Molenplein staan een aantal oldtimers van Jacques Boonenkamp en in een overdekte tent een aantal oude motoren van Willem Heijboer.

Ook onze Winkel van Sinkel is v.a. 10 uur geopend met streekproducten, o.a. honing, jam, sappen en leuke presentjes en natuurlijk ons ouderwets snoepgoed v.a. 3 cent.

Op een overdekt terras kunt u genieten van een kopje koffie, thee of fris en gelijk even bijpraten met oude bekenden.

Korenmolen 'De Haas' opent v.a. 10 uur haar deur. U kunt een kijkje nemen op de stelling om van het uitzicht over ons dorp en omliggende landerijen te genieten. In de molenwinkel zijn verschillende soorten meel te koop om brood en  bakmixen om zelf te bakken.
Busreis naar het oude ambachten museum

Op woensdag 24 oktober 2018 organiseren wij een busreis naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum te Terschuur.  Zie: www.ambachtenmuseum.nl 

Er zijn wel 160 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerlei gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder. Van apotheker tot zadelmaker. Het museum heeft een open karakter. Niet alles staat achter slot en grendel of in vitrines, U mag gerust met de handen kijken.
In het Speelgoed Museum wordt het vele speelgoed tentoongesteld. U vindt hier ouderwetse spelletjes, Dinky Toys, bouwwerken van Meccano, Märklin treinen, oude poppen enz.

Wij vertrekken om 09.30 uur op de parkeerplaats van het Dorpshuis & Eetcafé de Tas en zullen daar om ongeveer 17.00 uur weer terug zijn.

In het Museum wordt U ontvangen met koffie en gebak waarna U voor de lunch het Oude Ambachten Museum kunt bezoeken en na de lunch het Speelgoed Museum
De kosten voor deze dag zijn € 40,00 per persoon, dit is inclusief de koffie bij ontvangst en de lunch. Wij kunnen de kosten beperkt houden omdat de bus ondernemer onze plaatsgenoot Wouter van de Heuvel de bus zelf zal besturen en een bijdrage geeft aan de kosten

U kunt zich voor deelname opgeven bij voorkeur per mail:    info@historischekringbenthuizen.nl
De kosten kunt U overmaken op rekeningnummer:
NL 36 RABO 0307 2564 13

De deelname is beperkt tot 60 personen, dus reageer snel.
Het belooft een mooie en interessante dag te worden welke het bestuur voor de leden organiseert.