Nr.15 / mei 2019
Prijswinnaars Koningsdag
De fotowedstrijd op Koningsdag leverde de volgende prijswinnaars op: Mevr. M. Alberts- van Soest, Kon. Julianastraat, Dhr. J. Leune uit Woerden en Dhr. J. van der Meer, Peregaarde, de prijzen kunnen op zaterdagmiddag afgehaald worden in de  ‘ Winkel van Sinkel’.
11 mei Molendag
Van 10:00 tot 17:00 uur kunt u op een overdekt terras bij onze oudheidkamer van een kopje koffie, thee of frisdrank genieten. Tevens kunt u de nieuwe expositie in De Negen Turven bekijken. In de Winkel van Sinkel kunt u natuurlijk heerlijk ouderwets snoepgoed kopen.

Vanaf 10:00 uur draait de molen. De molenaars vertellen u graag over de werking van de molen en op de stelling heeft u een prachtig uitzicht over Benthuizen en de weidse omgeving.
Van 10:00 tot 16:00 uur is de molenwinkel open, waar u meelsoorten (in de molen gemalen) en allerlei bakmixen kunt kopen en proeven.
Van 10:00 tot 13:00 kunnen in de molen kinderen tot 12 jaar worden gewogen op de waag. Ze krijgen een weegcertificaat met hun gewogen gewicht en (zolang de voorraad strekt) een bouwplaat van een molen of een kleurplaat. Op het molenplein kan het molenspel worden gespeeld en in een tent worden heerlijke pannenkoeken gebakken.
Van 13:00 tot 15:00 uur speelt het Fanfareorkest van Kunst en Vriendschap uit Zoetermeer een feestelijk repertoire.
Groeten uit Benthuizen

Vanaf zaterdag 27 april is de expositie  ‘Groeten uit Benthuizen’ in onze oudheidkamer te zien. Aan de hand van tientallen oude ansichtkaarten die verstuurd zijn uit Benthuizen zien we b.v. wat voor berichten met toen verstuurde.

De ansichtkaarten komen uit de verzameling van Marcus Pos en is tot zaterdag 27 juni te bekijken in ‘De Negen Turven’ Dorpsstraat 139, Benthuizen.

Geopend iedere zaterdagmiddag van half twee tot vijf uur en gratis entree.
We hebben als Historische Vereniging ook te maken met de nieuwe wetgeving op de privacy (AVG) die vorig jaar ingegaan is, daarom willen wij u erop wijzen dat als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen u zich hieronder af kunt melden.