Nr.16 / juli 2019
Tijdelijk geen wissel expositie

Zaterdag 29 juni was de laatste dag van de expositie "Groeten uit Benthuizen" velen van u hebben deze tentoonstelling bezocht en we mochten leuke reacties ontvangen.
De komende maanden zal er geen nieuwe exposite zijn i.v.m. de renovatie van onze expositie ruimte, de nieuwe ledverlichting en ledspots zijn al gerealiseerd, deze week worden de 'oude vitrine's' verwijderd, dan zullen er nog verschillende timmer en verfwerkzaamheden verricht worden, daarna wordt de nieuwe vloer gelegd en in augustus komen de nieuwe vitrine's.
Op zaterdag 14 sept.(monumentendag) zal de vernieuwde ruimte geopend worden met een nieuwe expositie.
Op diezelfde dag besteden we ook aandacht aan het feit dat 25 jaar geleden onze oudheidkamer geopend werd.
Over de activiteiten daarvoor hoort u t.z.t. van ons.
Winkel van Sinkel
Tijdens de zomervakantie zal de Winkel van Sinkel in de maand augustusop de woensdagmiddagen gesloten zijn.
Laura fietstocht

Deze week is de jaarlijkse Laura fietstocht.
Vier dagen fietsen door het groene hart. Vrijdag 5 juli voert de fietstocht door Benthuizen en is er een stopplaats bij de molen en onze oudheidkamer. Wij zijn dan geopend vanaf 11 uur tot ca. 4 uur, u bent dan ook van harte welkom voor een kopje koffie, thee of een glaasje fris op het buitenterras.
We hebben als Historische Vereniging ook te maken met de nieuwe privacywet (AVG) die vorig jaar ingegaan is, daarom willen wij u erop wijzen dat als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen u zich hieronder af kunt melden.