Nr.17 / september 2019
25 jaar Oudheidkamer en Winkel van Sinkel

Op zeven september is het 25 jaar geleden dat de Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel geopend zijn, dat willen we vieren op monumentendag zaterdag 14 september. Na veel klussen, timmeren en verven door vrijwilligers werd er een prachtig resultaat neergezet. Nu na 25 jaar is er opnieuw door een aantal vrijwilligers getimmerd, geverfd en nog veel meer geklust en is de expositieruimte van de oudheidkamer geheel vernieuwd. Dit kon mede door royale sponsors worden gerealiseerd.
Er is een nieuwe tentoonstelling ingericht genaamd: “De Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel Toen en Nu”. Een selectie van wat we in de loop der tijd verzameld en geschonken gekregen hebben is dan te zien.
De officiële opening vind plaats op zaterdag 14 september om 11 uur door de wethouder van cultuur Dhr. L. Maat, waarbij wij u uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.
Tegelijkertijd staan we stil bij Monumentendag 2019 met als thema “Plekken van Plezier” met een aantal activiteiten op het molenplein, er zijn o.a. demo’s honing maken, manden maken, boerenkaas maken en kralentassen maken. Voor de kinderen is er een gratis suikerspin, en plaatsgenoot Jaap Verhoek zal oud Hollandse liedjes op de accordeon ten gehore brengen.
Er is een Bric en Brac kraam waar we overtollige spullen uit de Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel verkopen.
Verder is er een overdekt terras, waar u onder het genot van een gratis kopje koffie, thee of een glaasje fris even bij kunt praten met (oude) bekenden.
Natuurlijk is ook onze ‘Winkel van Sinkel’ geopend voor heerlijk ouderwets snoepgoed en leuke presentjes.
Allen welkom op de 14e september  van 11.00 tot 17.00 uur, maar ook daarna zijn we elke zaterdagmiddag vanaf 13.30 tot 17.00 uur geopend.
We hebben als Historische Vereniging ook te maken met de nieuwe privacywet (AVG) die vorig jaar ingegaan is, daarom willen wij u erop wijzen dat als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen u zich hieronder af kunt melden.