Nr.19 / november 2019
Exposities

Zaterdag 23 november is de expositie

"De oudheidkamer en de Winkel van Sinkel Toen en Nu"

voor het laatst te bezichtigen,

v.a. zaterdag 30 november 2019 tot en met zaterdag 29 februari 2020 is een nieuwe expositie van drie Benthuizense kunstenaars te zien getiteld:

"EEN ONVERWACHTE ONTMOETING"
'drie kunstenaars uit Benthuizen'

Marja Zwaan, Oscar Pijl en Conny van Daalhoff-Kruithof tonen dan hun werk.
Marja Zwaan heeft zich toegelegd op het fijn schilderen welke ze nog steeds verder aan het ontwikkelen is. Bij het schilderen probeert Marja steeds voor ogen te houden dat niet zij de wereld iets wil  laten  zien maar dat de wereld haar iets wil laten zien.
Oscar vindt inspiratie in dorpsgezichten of polderlandschappen. Met steeds nieuwe verwondering kan hij hier naar kijken en die verwondering legt hij vast in zijn schilderijen.
Conny laat tekeningen en schilderijen zien waarvan één van de thema’s “verbinding” is. Oude foto’s en portretten van al lang overleden mensen inspireren haar.
Werk van Conny is o.a. te bekijken op www.conny-kruithof.nl en van Oscar www.oscarpijl.nl
De expositie is iedere zaterdagmiddag van half twee tot vijf uur gratis te bezoeken in onze oudheidkamer ‘De Negen Turven’, Dorpsstraat 139, B
enthuizen.
Noteeer alvast in uw agenda

Op zaterdag 21 december 2019 zal er weer de traditionele Kerstinloop zijn. Vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur zullen de Winkel van Sinkel en Oudheidkamer “de Negen Turven” geopend zijn. Beide locaties worden geheel in Kerstsfeer gebracht en zijn hierdoor extra gezellig.

Vrijdagavond 12 januari 2020 is de nieuwjaarsbijeenkomst in verenigingsgebouw “De Bron”. Door “Thomasvaer en Pieternel” wordt een terugblik gegeven op het afgelopen jaar. En er is een presentatie over “Het Wel en Wee in Benthuizen in 1974”,
Wij hebben als Historische Vereniging ook te maken met de nieuwe wetgeving op de privacy (AVG) die vorig jaar ingegaan is, daarom willen wij u erop wijzen dat als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen u zich hieronder af kunt melden.