Nr.20 / december 2019
Op zaterdag 28 december 2019
zal de oudheidkamer gesloten zijn!

Let op! De Winkel van Sinkel is deze dag wel open van half twee tot vier uur!!
De oudheidkamer in kerstsfeer.

Vanaf zaterdag 14 december zullen de oudheidkamer en de Winkel van Sinkel helemaal in kerstsfeer ingericht zijn
.
Kerstinloop

Op zaterdag 21 december zal de traditionele Kerstinloop zijn. Vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur zullen de Winkel van Sinkel en Oudheidkamer “de Negen Turven” geopend zijn.
Beide locaties zijn geheel in Kerstsfeer gebracht en hierdoor extra gezellig.
Een prachtige gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers weer eens een praatje te maken met (oude) bekenden.
In de Winkel van Sinkel kunt U naast het bekende ouderwetse snoepgoed ook leuke Kerst presentjes kopen. U bent van harte welkom.
Extra openingstijd
'Winkel van Sinkel'

De Winkel van Sinkel zal op dinsdag
24 december van half twee tot vier uur extra geopend zijn om uw laatste kerstpresentjes in te slaan
Nieuwjaars bijeenkomst

Vrijdagavond 17 januari wordt de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst gehouden.
Door “Thomasvaer en Pieternel” wordt een terugblik gegeven op het afgelopen jaar.
En er is een presentatie over “Het Wel en Wee in Benthuizen in 1974”,
uit oude krantenknipsels is een selectie gemaakt waar wij u wat over gaan vertellen. In woord en beeld komen zo leuke, en soms minder leuke gebeurtenissen weer in uw herinnering naar boven.
Waar: verenigingsgebouw "De Bron" Dorpsstraat 42, achter de Hervormde Kerk, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 u.
De toegang is Gratis, allen, ook niet leden hartelijk welkom! Dus breng gerust uw familie of vrienden mee.
Nieuwe Expositie

'EEN ONVERWACHTE ONTMOETING'
Marja Zwaan, Oscar Pijl en Conny van Daalhoff-Kruithof tonen hun werk.

Marja heeft zich toegelegd op het fijn schilderen welke ze nog steeds verder aan het ontwikkelen is. Bij het schilderen probeert Marja steeds voor ogen te houden dat niet zij de wereld iets wil laten zien maar dat de wereld haar iets wil laten zien.

Oscar vindt inspiratie in dorpsgezichten of polderlandschappen. Met steeds nieuwe verwondering kan hij hier naar kijken en die verwondering legt hij vast in zijn schilderijen. Werk van Oscar is te bekijken op www.oscarpijl.nl

Conny laat tekeningen en schilderijen zien waarvan één van de thema’s “verbinding” is. Oude foto’s en portretten van al lang overleden mensen inspireren haar.
Werk van Conny is te bekijken op conny-kruithof.nl

De tentoonstelling duurt tot en met 29 februari 2020.
De oudheidkamer is ieder zaterdag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur en ook de Winkel van Sinkel naast de oudheidkamer is dan open waar u heerlijk snoepjes en leuke kadootjes kan kopen voor prijzen die ook reeds lang tot het verleden behoren.
Vanaf deze plaats wenst het bestuur u goede en gezonde feestdagen en een prettige jaarwisseling toe.
Op zaterdag 28 december 2019
zal de oudheidkamer gesloten zijn!

Let op! De Winkel van Sinkel is deze dag wel open van half twee tot vier uur!