Nr.22 / februari 2020
Conny van Daalhoff-Kruithof
tonen hun werk.
Nieuwe expositie
Vanaf zaterdag 7 maart tot en met zaterdag 28 maart is er een nieuwe expositie:
"Blik in het Verleden"
Te zien is dan de verzameling voorraad-bussen, blikken en trommels die de vereniging in bezit heeft. Dat is voor iedereen een 'Blik van Herkenning' aan vroeger tijd, denk aan de beschuitbussen, snijkoektrommels, cacaoblikken enz.
Zet alvast in uw agenda:
Vrijdagavond 1 mei is de jaarlijkse ledenvergadering
75 jaar Vrijheid
Op 4 april starten allerlei activiteiten over
75 jaar Vrijheid.
In samenwerking met alle Alphense kernen, Aarlanderveen, Alphen a/d Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Rijndijk, Koudekerk a/d Rijn en Zwammerdam wordt in iedere kern een expositie met een eigen thema ingericht,.Er komt een fietstocht die langs alle kernen voert, met borden op plekken waar in en na de oorlog belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden. En er komt een gezamenlijk boek uit.
Meer informatie hierover vind u door op onderstaand logo te klikken:
voor info over 75 jaar vrijheid in Benthuizen:
Klik hier
Koningsdag
staat dit jaar ook in het teken van 75 jaar Vrijheid, de voorbereidingen zijn bij de HKB in volle gang. Er komt een boek waarin alle artikelen uit de 'Benthuizer Turfjes' en andere publicaties over de oorlog gebundeld zijn. Zo ontstaat een goed beeld van hoe de oorlog in Benthuizen beleefd werd.