nummer 26 / juli 2020
Oudheidkamer en
Winkel van Sinkel
Hoewel Oudheidkamer "de Negen Turven" en de "Winkel van Sinkel" weer onder voorwaarden geopend kunnen worden heeft het bestuur besloten dit nog niet te doen. In de kleine ruimtes van de Oudheidkamer, de tentoonstellingsruimte en de Winkel van Sinkel is het onmogelijk de 1,5 meter afstand regel te handhaven, bovendien zitten de meeste van onze vrijwilligers in de risico groep. In ieder geval blijven wij tot september gesloten.
We zullen begin september als er van overheidswege weer besluiten worden genomen u weer verder informeren. Alles natuurlijk onder voorbehoud van de coronasituatie.
Als u op de afbeelding hier onder klikt en het geluid aanzet krijgt u het lied "Ons Dorp" met afbeeldingen uit Benthuizen.
Expositie
"Blik in het verleden"
Nu er geen nieuwe exposities mogelijk zijn, kunt u de huidige expositie, die maar één zaterdag in de oudheidkamer te bezichtigen was nu digitaal bekijken door op de afbeelding te klikken.

onder deze link vind u nog meer promotiefilmpjes.
#AlphenOntdekt magazine 2020 - 2021,
Ontdek de mooiste plekjes en leukste uitjes in en rond Alphen aan den Rijn
klik op de afbeelding en blader door de digitale versie.
Ontvangt u liever de papieren versie, klik dan hier en wij bezorgen hem gratis bij u thuis in Benthuizen of directe omgeving
Boeken te koop
Van het boek "Benthuizen Toen en Nu" uitgegeven in 2013 is een herdruk te koop voor € 20.00
Ook het boek ‘75 jaar vrijheid in 75 beelden, 1940-1945’ is voor € 15.00 te koop. Hierin staat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de gehele gemeente Alphen aan den Rijn en al haar kernen, Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam beschreven aan de hand van 75 thema’s..
De boeken zijn via deze link of via de website te bestellen.
Vacatures voor nieuwe bestuursleden
We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Weet u iemand of heeft u
zelf interesse:
laat dit dan a.u.b. weten.
Het bestuur van de HKB wenst u een vooral gezonde vakantie toe.