Nr.33 / mei 2021
Eerste exemplaar “Benthuizen 75 jaar vrijheid” uitgereikt.
Door de corona werden in 2020 alle activiteiten rond de bevrijding stilgelegd. Daardoor werd ook de uitgave van het herdenkingsboek over 75 jaar bevrijding uitgesteld. Ondanks dat er ook dit jaar geen activiteiten georganiseerd kunnen worden, hebben wij besloten om dit boek nu toch uit te geven.
Het eerste exemplaar werd al eerder coronaproof uitgereikt aan de oudste inwoner van ons dorp en tevens het oudste lid van onze vereniging, de 105 jarige Olivier Bij de Vaate, die de oorlog zelf als militair meegemaakt heeft.
Alle artikelen en verhalen die ooit gepubliceerd zijn over Benthuizen(aren) in oorlogstijd kunt u lezen in dit boek. Wilt u meer weten over ons dorp in oorlogstijd, lees dan dit boek!
Dit 206 pagina's en ruim 250 afbeeldingen tellende boek is door sponsoring van transportbedrijf de Ruiter, Plus Verheul en van Waaij Interieurs voor slechts € 10.00 te koop.
Op zaterdagmiddag 8 mei kunt u -van 2 tot 4 uur- tegen contante betaling een exemplaar afhalen bij de Winkel van Sinkel, Dorpsstraat 139, Benthuizen.
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes, dan kunt u via deze link informatie opvragen
Ouderwets snoepgoed en moederdag presentjes bij de Winkel van Sinkel
Op de woensdag- en zaterdagmiddagen kunt u ons ouderwets snoepgoed coronaproof bij de Winkel van Sinkel kopen.
Er worden alleen zakjes snoep van € 0,50 en € 1,00 verkocht via een tafel bij de deur van de winkel. Er moet met gepast geld betaald worden.
Wij hebben nu ook leuke presentjes voor moederdag .
De verkooptijden zijn van 2 tot 4 uur,
daar houden wij ons strikt aan.
Zoekt u een leuk presentje of heeft u een kinderverjaardag dan kunt u bij ons snoepgoed bestellen via margopos@kpnmail.nl  of via tel. nr. 079- 3313705. Afhalen kan dan op woensdag- of zaterdagmiddag bij de "Winkel van Sinkel".