Nr.34 / mei 2021
Boek “75 jaar vrijheid”
nu te koop.

Door de corona werden in 2020 alle activiteiten rond de bevrijding stilgelegd. Daardoor werd ook de uitgave van het herdenkingsboek over 75 jaar bevrijding uitgesteld. Ondanks dat er ook dit jaar geen activiteiten georganiseerd kunnen worden, hebben wij besloten om dit boek nu toch uit te geven.
Het eerste exemplaar werd al eerder coronaproof uitgereikt aan de oudste inwoner van ons dorp en tevens het oudste lid van onze vereniging, de 105 jarige Olivier Bij de Vaate, die de oorlog zelf als militair meegemaakt heeft.
Alle artikelen en verhalen die ooit gepubliceerd zijn over Benthuizen(aren) in oorlogstijd kunt u lezen in dit boek. Wilt u meer weten over ons dorp in oorlogstijd, lees dan dit boek!
Dit 206 pagina's en ruim 250 afbeeldingen tellende boek is door sponsoring van transportbedrijf de Ruiter, Plus Verheul en van Waaij Interieurs voor slechts € 10.00 te koop. De eerste oplage was al snel uitverkocht, maar er zijn nu weer exemplaren te koop.

Op de woensdag- en zaterdagmiddagen kunt u -van 2 tot 4 uur- tegen contante betaling een exemplaar afhalen bij de Winkel van Sinkel, Dorpsstraat 139, Benthuizen.
U kunt het boek ook bestellen door

€ 10,00 over te maken op banknr.
met vermelding van
"Boek 75 jaar en uw naam en adres"
Het boek wordt dan gratis bezorgd in Benthuizen, Zoetermeer, Hazerswoude- Dorp of Rijndijk, Boskoop, Moerkapelle, Waddinxveen, Zevenhuizen en Bleiswijk.
voor andere plaatsen vragen wij om

€ 14,50 over te maken, dan wordt het boek naar u verzonden.
Versoepelingen coronamaatregels
Door de verdere versoepelingen van de coronaregels die vanaf 19 mei zijn ingegaan kan er gelukkig weer meer. Wij houden ons voorlopig nog aan de huidige maatregelen.
De Oudheidkamer blijft tot nader bericht gesloten. Bij de Winkel van Sinkel gaat de verkoop via een tafel bij de deur.
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes,
dan kunt u via deze
link informatie opvragen