Nr. 40 / februari 2022
Nog steeds gesloten
Ook nu moeten wij u meedelen dat wij de oudheidkemer helaas nog niet open kunnen stellen. Wat de Winkel van Sinkel betreft wachten we de berichten op 25 januari af, daarna wordt er een besluit genomen of de winkel weer opengesteld kan worden
Bestuursvergaderingen,
Ondanks het feit dat er geen activiteiten plaatsvinden vergaderd het bestuur zoals gebruikelijk één keer per maand. Dat doen we helemaal coronaproof, en als de maatregels het vereisen gebeurd dat digitaal. Per maand wordt dan o.a. bekeken wat de maatregels zijn en wat dat voor ons betekend. We houden u op de hoogte.
Thomasvaer en Pieternel
Hoewel er geen fysieke activiteiten zijn zitten we zeker niet stil. Binnenkort  zal de traditionele presentatie van Thomasvaer en Pieternel met een terugblik op het afgelopen jaar digitaal via Facebook en onze Website te zien zijn.
Nieuw op onze Website: de "Boekenkast"
Omdat sommige uitgave's van de Historische Kring niet meer te koop zijn hebben we op onze website een boekenkast geplaatst waar u een aantal van deze boeken in kunt zien.
De kast zal steeds aangevuld worden met boeken die betrekking op de historie van Benthuizen hebben.
Voor het beste resultaat  kunt u de boeken via de website op uw PC bekijken
Digitale Expositie
De huidige tentoonstelling over de
"Sportverenigingen in verleden en heden"
is via onze website digitaal gezet.

Op deze expositie zijn attributen en foto's van o.a. de "N.A.S", "B.S.C '68", de "B.T.C". en "Schermzaal Kardolus"  te zien.
Maar ook van de niet meer bestaande Tafeltennis vereniging "Tabé", IJsvereniging "De Eendracht", rijvereniging "De Bentruiters" en de "Schaakclub Benthuizen" is een mooie presentatie gemaakt.

Als we weer open mogen kunt u de expositie bezoeken, maar voor nu kunt de expositie ook Hier bekijken
Stoelenberging
De opbrengst van de spaaractie bij Plus Verheul is €716.00. Als spaardoel was een stoelenberging voor de terrasstoelen opgegeven, om zo meer ruimte te krijgen in de bestaande berging.
We zijn ons nu aan het orienteren, zodat we daar  aanstaande zomer gebruik van kunnen maken.
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes,
dan kunt u via deze
link informatie opvragen