Nr. 41 / maart 2022
De oudheidkamer is weer open
Wij zijn blij dat we na twee jaar onze oudheidkamer weer volledig open mogen stellen voor bezoekers. En daarom hangen wij tijdens de openingstijden de "Benthuizense" vlag uit.
Onze vrijwilligers staan weer klaar om u te begroeten.
De oudheidkamer en de Winkel van Sinkel zijn als vanouds weer iedere zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur geopend.
Expositie "Sportverenigingen in verleden en heden"

Deze expositie is ingericht naar aanleiding van het thema van monumentendag 2021, "Plekken van Samenkomst", U kunt deze expositie t/m zaterdag 23 april bezoeken,
Op deze expositie zijn attributen en foto's van o.a. de "N.A.S", "B.S.C '68", de "Benthuizer Tennis Club" en "Schermzaal Kardolus"  te zien. Maar ook van de niet meer bestaande Tafeltennisvereniging "Tabé", IJsvereniging "De Eendracht", rijvereniging "De Bentruiters" en de "Schaakclub Benthuizen" is een mooie presentatie gemaakt.
U kunt de expositie ook Hier bekijken
Nieuwe aanwinsten
In een vorige nieuwsbrief meldden wij u van nieuwe aanwinsten die we ontvingen.
Van oud burgemeester Verbree: de burgemeestersstoel. Uit de nalatenschap van een Benthuizense familie een prachtige antieke, bewerkte tafel, een mooie vijf armige hanglamp en een regulateur (een hangende klok met een Big-Ben slagwerk). die nu onze koffiekamer sieren.
Van de gebr. van Gaalen kregen wij veel oude landbouw gereedschappen die wij in een buitenpresentatie gaan presenteren. En in de vaart naast de oudheidkamer is een 'Boenstoep" geplaatst.

De afgelopen periode mochten wij weer veel nieuwe objecten voor onze collectie ontvangen. Van de fam.Voorduin o.a. een prachige gevulde naaikist uit het begin van de vorige eeuw, die nu te pronken staat in de bedsteekamer, en een wasbord voor het boenhok. Van een opgeheven particulier museum uit Nieuwkoop kregen we een antieke houten Velo wasmachine met wringer en een wringerbok geschonken, die nu ook in ons boenhok te bewonderen zijn. Van de fam. Gallee-Koeslag ontvingen wij een mooi keuken-voorraadpotten stel van ca. honder jaar oud, wat nu in onze oude keuken te zien is. Al met al een goede reden om onze oudheidkamer weer eens te bezoeken.

Nieuw op onze Website: de "Boekenkast"
Kijk ook eens in onze boekenkast op de website met uitgave's van de Historische Kring die niet meer te koop zijn, maar die u hier kunt inzien.
De kast zal steeds aangevuld worden met boeken die betrekking op de historie van Benthuizen hebben. Als u op de boekenkast klikt komt u bij de boeken.
Voor het beste resultaat  kunt u de boeken het beste via onze website op uw PC bekijken

Stoelenberging aangeschaft

Het spaardoel van de spaaractie bij Plus Verheul was een stoelenberging, van de opbrengst is nu een mooie opbergkast aangeschaft. Binnen enkele weken hopen we die te plaatsen, zodat we meer ruimte krijgen in de bestaande berging.
Koningsdag
Dit jaar kan de markt op de Koningsdag woensdag 27 april, georganiseerd door de ECB ook weer doorgang vinden. De voorbereidingen daarvoor hebben wij ook weer opgestart.
Wij hopen u dan ook weer in onze kramen te mogen ontmoeten.
De Algemene Leden Vergadering staat voorlopig gepland op vrijdagavond 10 juni.
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes,
dan kunt u via deze
link informatie opvragen