Nr. 42 / april 2022
Koningsdag
Op Koningsdag woensdag 27 april is de Historische Kring weer vertegenwoordigd met een aantal kramen op de markt. U vindt daar ons bekende ouderwetse snoepgoed uit de Winkel van Sinkel. In een grote inloopkraam heeft de werkgroep historie weer een prachtige fotocollectie samengesteld met als thema "Scholen in Benthuizen". Met o.a. klassen- en schoolreisjes foto's van de Kleuterschool, de Arnoldus van Osschool en de School met de Bijbel, uit de periode 1920 tot 2015, waar wij nog veel namen bij zoeken. Neem ook een kijkje bij ons en wellicht herkent u zichzelf, andere klasgenootjes of zelfs uw ouders of grootouders op de foto's.
Er is een boekentafel waar diverse uitgaven te koop zijn, o.a. "75 jaar vrijheid", “Monumenten in Rijnwoude”, de “Canon van Rijnwoude” e.a. Met als speciale aanbieding "Een school in het Polderland" van € 10,00 nu voor € 5,00.
Er is een fotowedstrijd over ‘Straatbeelden’ in Benthuizen waar leuke prijsjes mee te winnen zijn.
Wij hopen ook u weer te ontmoeten bij onze kramen.
Nieuwe Expositie
Er wordt een nieuwe expositie voorbereid over de scholen in Benthuizen met als titel
"van Leesplankje tot Tablet".

Heeft u nog "schoolspullen" die wij mogen gebruiken voor de expositie, b.v. een kroontjespen, inktpotjes, telramen, getuigschriften, rapporten of iets dergelijks.
Neem dan contact op met Marjolijn van der Haven:
(marjolijn@vd-haven.com). of 079-3314545

Vanaf zaterdag 30 april is de expositie te bezichtigen.
Noteer in uw agenda
De Algemene Leden Vergadering (ALV) wordt op vrijdagavond 10 juni in de Hoeksteen gehouden.
Binnen enkele weken kunt u de "Benthuizer Turfjes" weer in uw brievenbus verwachten, dit keer met o.a. artikelen over:
  • De boerderij van Diephout/Lievaart.
  • Familie Den Hertog- Qualm.
  • Straatnamen: De Hoogeveenseweg.
  • Mijmeringen bij een ansichtkaart: Jan Hartman verteld.
  • Museumstukken: Het Lampetstel.
De Boekenkast
Klik op een boek in de boekenkast om de inhoud te bekijken
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes,
dan kunt u via deze