Nr. 46 / september 2022
Winkel van Sinkel
De vakantieperiode is weer voorbij, dus is de "Winkel van Sinkel" ook weer op woensdagmiddag geopend van half twee tot half vijf.
Voor lekker ouderwets snoepgoed v.a. 3 cent per stuk,
maar ook voor leuke presentjes om kado te doen.
Op 10 september 2022 a.s. is de landelijke Open Monumentendag. Dit jaar is het thema "Duurzaamheid"

Wij geven hieraan aandacht met de volgende activiteiten:

In de expositieruimte van de Oudheidkamer openen we de tentoonstelling:
"Duurzaamheid- de KUNST is hergebruiken".
Verschillende exposanten laten zien wat je van oud (afgedankt) materiaal en materiaal uit de natuur kunt maken.
Op het Molenplein demonstreren exposanten hun verschillende "Duurzame" hobby's welke in het verlengde van de tentoonstelling liggen. Zo zijn er o.a. mooie creaties van fietsbinnenbanden, tuindecoraties uit boomstammen, kruiwagentjes en sleetjes uit fruitkistjes, windlichten in glazen potten, opgepimpte spijkerstof, kettingen van oude kranten en popjes gemaakt van dennenappels te zien.

Voor de Oudheidkamer is een overdekt terras, waar u onder het genot van een gratis kopje koffie, thee of een glaaje fris even bij kunt praten met (oude) 'bekenden'.

Er is een Bric en Brac kraam met o.a. overtollige items uit onze collectie, welke voor een speciaal prijsje kunnen worden aangeschaft.

In onze  'Winkel van Sinkel' kunt u overheerlijk ouderwets snoepgoed en leuke presentjes kopen. Bij korenmolen 'De Haas' kunt u terecht voor diverse soorten meelproducten.

De expositie en de markt worden om 10.00 uur geopend, om 17.00 uur sluiten we af.
Locatie: Oudheidkamer ‘de Negen Turven’, de 'Winkel van Sinkel' en het Molenplein rondom korenmolen 'De Haas', Dorpsstraat 139/141, Benthuizen.
Op zaterdag 3 september is voor het laatst de expositie
"van Leesplankje tot Tablet" nog te zien.
Een expositie over de geschiedenis van de scholen in Benthuizen.
v.a. zaterdag 10 september een Nieuwe Expositie
De HKB heeft zich aangemeld voor de RABO clubsupport actie,
van 5 tot 27 september kunt u op ons stemmen.
Stem  hier  op ons en kies regio Den Haag en daarna Historische Kring Benthuizen
Hoe meer stemmem, hoe meer wij gedoneerd krijgen van de RABO support actie.
Ons spaardoel is een klompenhok bij de voordeur van onze oudheidkamer om de doorgang naar de oude keuken, het boenhok en de buitenpresentatie beter bereikbaar te maken.
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes,
dan kunt u via deze
link informatie opvragen