Nr. 47 / oktober 2022
Open Monumentendag was  weer gezellig druk, mede door het prachtig weer.

Op het Molenplein demonstreerden verschillende exposanten hun "Duurzame" hobby's.

Bij de Bric en Brac kraam zijn behoorlijk wat overtollige items uit onze collectie verkocht.

De expositie "DUURZAAMHEID"
, de KUNST is hergebruiken"
werd geopend en is nog tot zaterdag 19 november te zien.

Bietenoptocht

Zaterdag 15 oktober a.s. vindt de jaarlijkse Bietenoptocht georganiseert door de Evenementen Comissie weer plaats. Dit jaar is het de 50ste Bietenoptocht in Benthuizen. Omdat korenmolen de Haas 250 jaar bestaat, is dit jaar als thema "Molens" gekozen.

Vanaf het molenplein begint om 19.00 uur achter de Fanfare een optocht door het dorp en om ongeveer 20.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste bieten.

Woensdag 19 oktober nemen wij deel aan de vrijwilligersmarkt in Alphen a/d Rijn:
Voor het voortbestaan van onze vereniging zijn vrijwilligers onmisbaar.
Wij hebben plaats voor gastvrouwen/mannen voor zowel onze Oudheidkamer als de Winkel van Sinkel.
Ook zijn wij op zoek naar mensen die ons bestuur willen versterken (o.a. een secretaris), In onze oudheidkamer missen we nog een collectiebeheerder / conservator.
Heeft u interesse of wilt u eerst info? dan kunt u zich hier aanmelden, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
of kom voor meer info naar de:
Wilt u ons sponsoren voor de uitgave van de Benthuizer Turfjes,
dan kunt u via deze
link informatie opvragen