Nieuwsbrief Historische Kring Benthuizen
Nr. 49 / december 2022
Expositie 'Spelenderwijs'
In onze oudheidkamer is de nieuwe expositie Spelenderwijs tot en met 21 januari 2023 te zien. Een expositie van speelgoed waar onze ouders en grootouders vroeger mee speelden. Samengesteld uit de verzameling van de fam. Hek uit Waddinxveen, en aangevuld uit onze eigen collectie. Speelgoed is natuurlijk iets wat ons allemaal aanspreekt. Oude poppen, beren, auto’s, bordspellen, serviesjes en nog veel meer vormen samen een vrolijke en kleurrijke expositie vol herkenning. Deze tentoonstelling is voor jong en oud de moeite waard om samen te bezoeken. 
De toegang is gratis, u bent van harte uitgenodigd!
Openingstijden: iedere zaterdagmiddag van half twee tot half vijf, Dorpsstraat 139, Benthuizen.
Kerstinloop
Op zaterdag 17 december zal er na twee jaar weer de traditionele Kerstinloop zijn. Vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur zullen de 'Winkel van Sinkel' en Oudheidkamer 'de Negen Turven' geopend zijn. Beide locaties zijn geheel in kerstsfeer gebracht en hierdoor extra gezellig.  
Een prachtige gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers weer eens een praatje te maken met (oude)bekenden.
In de Winkel van Sinkel kunt U naast het bekende ouderwetse snoepgoed ook leuke kerstpresentjes kopen. U bent van harte welkom.
zaterdag 24 december zijn wij
van half twee tot half vijf geopend!
Zaterdag 31 december zijn de 'Winkel van Sinkel'
en oudheidkamer 
'De Negen Turven' GESLOTEN
Nieuwjaarsbijeenkomst
De nieuwjaarsbijeenkomst is gepland op vrijdagavond 27 januari 2023 in 'De Hoeksteen'. Op deze avond zal er een presentatie gegeven worden door Pim Oosterheert, van de Bommelzolder in de Weipoort, over Marten Toonder, de geestelijke vader van Olie B. Bommel.
Op zaterdag 28 januari zal er dan een expositie over Olie B. Bommel in onze oudheidkamer geopend worden .
Zet deze data alvast in uw agenda!
Privacy
Wij hebben als Historische Vereniging ook te maken met de wetgeving op de privacy (AVG), daarom willen wij u erop wijzen dat als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen u zich hieronder af kunt melden.