Nr. 53 / april  2023
Voor het laatst te zien:
De expositie ' Als u begrijpt wat ik bedoel' met het werk van Marten Toonder, de geestelijke vader van Heer Bommel en Tom Poes werd de afgelopen periode door heel veel mensen bezocht. Zaterdag 15 april is de expositie voor het laatst te bewonderen, dus bent u nog niet geweest grijp dan nu uw kans en kom zaterdag naar onze oudheidkamer, De Negen Turven', Dorpsstraat 139, Benthuizen, geopend van half twee tot half vijf.
Nieuwe expositie
De nieuwe expositie
"Creatief met Naald en Draad"
wordt op zaterdag 22 april geopend
Op de expositie zullen allerlei soorten handwerken te bewonderen zijn; o.a. van borduren, breien, haken, maar ook een aantal oude naaimachines worden tentoongesteld.
Koningsdag 2023
Op de Koningsmarkt, donderdag 27 april  zijn wij weer vertegenwoordigd met een kraam van de Winkel van Sinkel met lekkere ouderwetse snoepjes.
En verder een grote inloopkraam met "foto's uit de oude doos". Wij hebben een groot aantal foto's die voor verschillende doeleinden gebruikt zijn, b.v. bij verschillende exposities. Deze foto's presenteren wij  in onze kraam. Er zal ook weer een leuke wedstrijd aan verbonden worden.
Algemene Ledenvergadering
De ALV is op vrijdagavond 12 mei, in 'De Hoeksteen', na een korte vergadering zal er een Power Point Presentatie vertoond worden over 'Benthuizen, hoe het vroeger was'.
Naar aanleiding van het plaatjesboek uitgegeven door Plus Verheul.
Noteer alvast in uw agenda, ook niet leden zijn hartelijk welkom!
Vrijwilligers gezocht
Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers:
  • Gastvrouwen / -mannen voor onze koffiekamer,
    Het verwelkomen van bezoekers van de oudheidkamer en voorzien van koffie o.i.d. met een versnapering.
  • Assistentie voor de Winkel van Sinkel:
    Verkopen van oud-Hollandssnoepgoed en maken van presentjes.
  • Bestuursleden:
    Wij zoeken een secretaris en algemene bestuursleden.
  • Voor alle functies geldt:
    Het is mogelijk om een periode geheel vrijblijvend 'mee te lopen' om te kijken of het wat voor je is, daarna beslis je pas of je het wel of niet gaat doen.

• Interesse?
    Kom eens bij ons binnenlopen op zaterdagmiddag (we zijn open van 13:30 tot 16:30 uur)
    en maak kennis met één of meerdere vrijwilligers en laat u informeren over het vrijwilligerswerk.

• Heeft u vragen of wilt eerst meer info dant kunt u hier contact met ons opnemen.