Nr. 55/ juni  2023
Nieuwe aanwinst
Op de expositie 'Creatief met Naald en Draad' zijn allerlei soorten handwerken te bewonderen; o.a. van borduren, breien, haken, maar ook een aantal oude naaimachines worden tentoongesteld.
Tijdens de expositie zijn ons verschillende borduurwerken aangeboden, o.a. een zwart kleed met allerlei geborduurde figuren, waarvan de gever niet wist wat het voorstelt of waarvoor het gemaakt is, is het een oefenwerkstuk of iets anders? De afm. is 50 X 144 cm en op een vel papier bevestigd, is u zoiets bekend dan horen wij graag uw uitleg.
Door het grote aanbod en de grote voorraad in ons depot wordt er tijdens de looptijd van deze expositie steeds gewisseld met objecten, dus het is een steeds veranderende expositie, de moeite waard om een bezoekje te brengen aan onze Oudheidkamer. Wij zijn iedere zaterdagmiddag van half twee tot half vijf geopend.
Busreis SWOB en HKB
Donderdag 8 juni had de Stichting Welzijn Ouderen Benthuizen in samenwerking met de Historische Kring een busreis georganiseerd. Er werd een bezoek aan het Westland Museum gebracht, waarna met een rondvaartboot een tocht door het tuindersgebied werd gevaren. Na terugkomst in Benthuizen werd in De Tas een heerlijk Chinees buffet geserveerd. Mede door het prachtige weer was het een fantastische dag. Helaas zijn door de vele aanmeldingen en de beperkte capaciteit van het museum en de rondvaarboot veel mensen teleurgesteld moeten worden. Maar dat geeft de organisatie de motivatie om het voor volgend jaar groter aan te pakken, zodat iedereen meekan.
Per juni is Margo Pos wegens gezondheidsredenen gestopt als vrijwilliger bij onze vereniging. Ruim 25 jaar heeft zij, eerst als gastvrouw in de Oudheidkamer en later als coordinator van onze Winkel van Sinkel vrijwilligerswerk gedaan. Zij zorgde voor de inkoop van het snoepgoed en maakte allerlei presentjes afgestemd op diverse jaargetijden en gelegenheden. Zij zorgde voor 'bemensing' van de winkel, en was zelf ook meestal aanwezig, waarvoor wij haar zeer erkentelijk zijn. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 mei j.l. is zij bedankt voor de vele werkzaamheden en activiteiten. In de loop van dit jaar wordt nog een moment gezocht om haar meer in het zonnetje te zetten.
In september 2020 is zij voor al deze werkzaamheden Koninklijk onderscheiden als 'Lid in de orde van Oranje Nassau'. Wij wensen Margo samen met Marcus nog vele goede jaren toe.
Vrijwilligers gezocht
Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers:
  • Gastvrouwen / -mannen voor onze koffiekamer,
    Het verwelkomen van bezoekers van de oudheidkamer en voorzien van koffie o.i.d. met een versnapering.
  • Assistentie voor de Winkel van Sinkel:
    Verkopen van oud-Hollands snoepgoed en maken van presentjes.
  • Vrijwilligers voor:
    de werkgroep historie, o.a. voor het bijhouden van genealogische gegevens, het fotoprogramma -beschrijven van foto's- en het ordenen van de vele krantenknipsels die wij hebben.
  • Bestuursleden:
    Wij zoeken een secretaris en algemene bestuursleden.
  • Voor alle functies geldt:
    Het is mogelijk om een periode geheel vrijblijvend 'mee te lopen' om te kijken of het wat voor je is, daarna beslis je pas of je het wel of niet gaat doen.

• Interesse?
    Kom eens bij ons binnenlopen op zaterdagmiddag (we zijn open van 13:30 tot 16:30 uur)
    en maak kennis met één of meerdere vrijwilligers en laat u informeren over het vrijwilligerswerk.

• Heeft u vragen of wilt eerst meer info dant kunt u hier contact met ons opnemen.