Nr. 56 / juli  2023
Vakantie periode
Tijdens de zomervakantie is de 'Winkel van Sinkel' op de woensdagmiddagen 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus GESLOTEN!!,
Op de zaterdagmiddagen zijn de Oudheidkamer en de Winkel van Sinkel wel gewoon geopend.
Rabo ClubSupport actie
Vorig jaar deden we mee met de Rabo ClubSupport actie, het leverde de HKB het prachtige bedrag van ruim 900 euro op.
Ons spaardoel was een 'klompenhok' voor de ingang van de oudheidkamer, zodat de doorgang naar de 'oude keuken en het boenhok' niet meer geblokkeerd zou worden. De kosten daarvoor bleken te hoog, daarom is er voor gekozen om de deur naar buiten te laten draaien, zodat het beoogde effect toch bereikt wordt. Dat is nu gerealiseerd, dus kom het resultaat eens bekijken.

Dit jaar gaan we weer meedoen met de actie.
Van 4 t/m 26 september kunnen leden van Rabobank op ons stemmen. We berichten in augustus ons doel en hoe u kunt stemmen.
Oproep voor Open Monumenten Dag (OMD)
Op zaterdag 9 september is het Open Monumenten Dag, dit jaar met als thema 'Levend Erfgoed', de HKB haakt hierop in met een expositie over oude ambachten en gereedschappen die daarbij gebruikt werden. We kunnen immaterieel erfgoed – oftewel levend erfgoed – omschrijven als de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer willen doorgeven. Dit immateriële erfgoed is – anders dan de stenen van een monument – voortdurend in beweging en verandert mee met de tijd én van beoefenaar tot beoefenaar.

Op het Molenplein willen we een oude ambachten markt organiseren, Kent u nog mensen die voor hun hobby of vroegere werk een ambacht uitvoer(d)en? b.v. een Klompenmaker, Scharensliep, Touwslager, Boekbinder, Glasblazer, Houtdraaier, Wolspinner, Kantklosser of iets dergelijks. Wilt u dat dan HIER aan ons doorgeven, wij zouden daar graag met hen in contact komen.
Tijdelijke projecten
Zoals u hieronder kunt lezen zijn wij nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor onze Oudheidkamer en Winkel van Sinkel.
Daarnaast zijn wij ook op zoek naar mensen die voor een periode aan één project willen meewerken. Op dit moment zoeken wij iemand die de objecten in onze oudheidkamer van een tekst wil voorzien.
Wij hebben ook heel veel krantenknipsels die op datum gesorteerd en in mappen gedaan moeten worden.
Dat kan allemaal in de tijd gedaan worden die voor u het beste uitkomt, en het hoeft niet binnen een bepaalde periode klaar te zijn.
Voor meer info kunt u hier contact opnemen
Vrijwilligers gezocht
Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers:
  • Gastvrouwen / -mannen voor onze koffiekamer,
    Het verwelkomen van bezoekers van de oudheidkamer en voorzien van koffie, thee of frisdrank met iets lekkers erbij.
  • Assistentie voor de Winkel van Sinkel:
    Verkopen van oud-Hollands snoepgoed en maken van presentjes.
  • Vrijwilligers voor:
    de werkgroep historie, o.a. voor het bijhouden van genealogische gegevens, het fotoprogramma -beschrijven van foto's- en het ordenen van de vele krantenknipsels die wij hebben.
  • Bestuursleden:
    Wij zoeken een secretaris en algemene bestuursleden.
  • Voor alle functies geldt:
    Het is mogelijk om een periode geheel vrijblijvend 'mee te lopen' om te kijken of het wat voor je is, daarna beslis je pas of je het wel of niet gaat doen.

• Interesse?
    Kom eens bij ons binnenlopen op zaterdagmiddag (we zijn open van 13:30 tot 16:30 uur)
    en maak kennis met één of meerdere vrijwilligers en laat u informeren over het vrijwilligerswerk.

• Heeft u vragen of wilt eerst meer info dant kunt u hier contact met ons opnemen.