Historische Kring Benthuizen
Nr. 59 / oktober 2023
De Rabo ClubSupport actie heeft voor onze vereniging het mooie bedrag van
€ 1010,02 opgebracht.
Iedereen die op ons gestemd heeft, heel hartelijk bedankt!
Ons spaardoel is een overkapping voor onze buitenpresentatie aan de achterkant van onze oudheidkamer.
Daar zijn landbouw gereedschappen tentoongesteld die jaren in Benthuizen gebruikt zijn, o.a. afkomstig van de boerderij van de gebr. van Gaalen.
Met dit bedrag kunnen we dit nu gaan realiseren!
Deze buitenpresentatie sluit prachtig aan bij de
Nieuwe expositie v.a zaterdag 2 december
Meccano, het roept vooral bij vijftigplussers nostalgische gevoelens op. Samen met vader de doos openmaken en aan de keukentafel bouwen. Het gepruts met kleine boutjes in evenzo kleine gaatjes, je fantasie gebruiken en vooral veel geduld hebben. ,,Bijna niemand speelt meer met meccano. We leven te gehaast, hebben geen geduld meer, alles moet snel af zijn. Terwijl meccano je fantasie prikkelt, je leert nadenken over simpele oplossingen en je geduld op de proef stelt.
Lambert van der Veeeken, eigenaar van het Meccano Museum in Rosmalen stelt een expositie samen uit zijn collectie van voornamelijk landbouwmachines. De expositie is v.a. zaterdag 2 december te bewonderen in onze oudheidkamer 'De Negen Turven, Dorpsstraat 139, Benthuizen.
Klik HIER voor eeen impressie van het Meccano Museum.