Nieuwsbrief Historische Kring Benthuizen
Nr. 62 / januari 2024
Nieuwjaarsbijeenkomst met presentatie
Op vrijdagavond 19 januari houdt de Historische Kring Benthuizen haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in ‘De Hoeksteen”, Dr. Albert Schweitzerlaan 2, Benthuizen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
Na wat korte zakelijke mededelingen geven Thomasvaer en Pieternel een terugblik op het afgelopen jaar. Na de pauze, met een hapje en een drankje is er een presentatie over 55 jaar winkelcentrum “ De Korf “, hoe moeizaam was het begin, twee keer werd het plan weggestemd, de derde keer werd onder voorwaarden ingestemd met het plan. En weet u het nog? de eerste winkel die in 1968 opende was een schoenenwinkel, daarna volgde een bloemenwinkel, een hobbyshop, supermarkt, dameskapper, snackbar, babyshop, creatief centrum en ook het postkantoor werd er gevestigd. In 1973 was er een overval op het postkantoor. De grote brand bij De Spar in 1975 herinneren we ons allemaal nog wel, hoe de ene na de andere winkelier weer stopte komt ook in beeld, kortom: Een moeizaam begin…. En hoe het verder ging met “De Korf” roept allemaal herinneringen op, die we misschien al waren vergeten.
Hierbij nodigen wij u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen, neem gerust uw vriend, vriendin of buren mee, de toegang is gratis,
In onze oudheidkamer is de 
MECCANO EXPOSITIE nog te bekijken.
Met veel landbouwwerktuigen, maar ook een  "boeketje voor Oma", gemaakt door twee meisjes van 8 en 9 jaar

In de Winkel van Sinkel kunt U naast het bekende ouderwetse snoepgoed ook leuke presentjes kopen. 
U bent van harte welkom.